19.04.10

παραπληροφόρηση

"[...] το ίδιο νήμα διαπερνά όλες τις οργανώσεις της νέας τρομοκρατίας· ενός φαινομένου που μόνο μακρινή συγγένεια έχει με τη 17Ν, μολονότι ξεπήδησε από τις στάχτες της: τα μέλη της δεν ζουν στην παρανομία όπως οι «παππούδες» της τρομοκρατίας. Εχουν κανονική ζωή, εργασία, κοινωνικές σχέσεις, συμμετέχουν σε κινήματα, σε συνδέσμους φιλάθλων. Η μαρξιστική ιδεολογική συγκρότηση έχει υποχωρήσει χάριν του ισπανικού αναρχισμού. Οι παράπλευρες απώλειες αποτελούν αποδεκτό κομμάτι της δραστηριότητάς τους, όπως φαίνεται από τις προκηρύξεις τους." (Το βήμα) Η παραπληροφόρηση σ' όλο της το μεγαλείο. Όχι, μάλλον δεν πρόκειται για καθαρή παραπληροφόρηση, αλλά για κάτι που διεισδύει κάτω απ' το δέρμα των καναπεδάτων.


Πρώτον, ούτε και τα μέλη της 17Ν ζούσαν στην παρανομία, αν μ' αυτό ο συγγραφέας του άρθρου εννοεί πως κρύβονταν αβέρτα. Ας μάθουμε ρε φίλε τουλάχιστο να λέμε αυτό που εννοούμε, ακόμα κι αν δεν είναι αλήθεια. Να βγάλει νόημα τουλάχιστο αυτός ο υποψιασμένος που σε διαβάζει. Τα μέλη της 17Ν κυκλοφορούσαν στον κόσμο όσο ελεύθερα μπουρούν να κινηθούν οι επαναστάτες, φροντίζοντας να εφαρμόζουν τους κανόνες της συνωμοτικότητας. Το ίδιο κάνουν και μέλη οποιωνδήποτε επαναστατικών ομάδων σήμερα, οποιαδήποτε κι αν είναι η ιδεολογία που τους εμπνέει. (Φυσικά διαχωρίζω τη θέση μου, δεν εννοώ την επανάσταση όπως την εννοούσαν οι της χουντας ούτε και θεωρώ επανάσταση τον παραλογισμό των ρατσιστικών επιθέσεων της ακροδεξιάς.)


Δεύτερον, η πρόταση "Οι παράπλευρες απώλειες αποτελούν αποδεκτό κομμάτι της δραστηριότητάς τους" δίνεται σαν η συγκεκριμένη τακτική να ακολουθείται μόνο από τους αναρχικούς επαναστάτες. Τι μας λες ρε φίλε; Δεν βλέπεις γύρω σου πόσες παράπλευρες απώλειες γίνονται αποδεκτές όχι από έναν απλό άνθρωπο που μπορεί ενδεχομένως να διατηρεί και τις επιφυλάξεις του ενάντια στο σύστημα που τον καταπίνει, αλλά από την κυβέρνηση και την αστυνομία; Τι μας λες τώρα, μας δουλεύεις; Δεν έγιναν αποδεκτές ως ατυχή γεγονότα ή μεμονωμένα περιστατικά η δολοφονία του Γρηγορόπουλου το Δεκέμβρη του 2008 ή του Τόντι το Μάρτη του 2010; Ας μην αρχίσω ν' αναφέρομαι στους "ειρηνιστικούς" πολέμους ανά τη γη.


Όλα τα παραπάνω είναι μέρος του σχεδίου παραπληροφόρησης μέσω διαστρέβλωσης της αλήθειας, μέσω απόκρυψης και αντικατάστασή της με ψέματα που δημιουργούν μεγαλύτερες εντυπώσεις, και αναφορά σε μυθεύματα που αποπροσανατολίζουν τον κόσμο από ό,τι θα ωθούσε και τους ίδιους να πάρουνε τα όπλα και να πυροβολήσουν όλους αυτούς που από ψηλά αποφασίζουν ποια ακόμα ελευθερία θα περιορίσουν και σήμερα.

2 Kommentare:

worldcity hat gesagt…

...νομίζω ότι αξίζει να διαβαστεί και αυτό:

"ο τρόμος όπως τον μετέδωσε πρώτος ο σταθμός μας..."

http://crimevssocialcontrol.blogspot.com/2010/04/blog-post_4264.html

desprh hat gesagt…

ευχαριστώ, το 'χα διαβάσει..