30.03.10

περισσότερα στοιχεία σχετικά με την ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ ενέργεια

Φαίνεται λοιπόν πως η χτεσινή μου ματιά στα γεγονότα δεν ήταν και τόσο "αιρετική", με την έννοια ότι πλέον δε φαίνεται σα να έπεσε από τον ουρανό και μόνο εγώ την είδα.



Η Συνωμοσία Πυρήνων της φωτιάς έστειλε προκύρηξη (στο indymedia, κι εδώ η μετάφραση στα αγγλικά)με την οποία αρνείται κάθε ανάμιξη με το συμβάν. Και όχι εγώ που ήμουν προϊδεασμένη, αλλά πιστεύω ότι κάθε νοήμων άνθρωπος θα ξεχώριζε την ειλικρίνεια (μια και βέβαια παρέχονται και αποδείξεις) μέσα στην επιστολή των Πυρήνων. Λένε λοιπόν το αυτονόητο, ότι δεν υπήρχε περίπτωση να πάρουν προειδοποιητικό τηλεφώνημα για βόμβα το πρωί, να πάει κάτι στραβά και ν' αφήσουν τη βόμβα εκεί. Επίσης τηρούν διάφορους κανόνες ασφαλείας για να αποφύγουν τέτοια ατυχήματα: Για παράδειγμα, ειδοποιούν περισσότερα από ένα καθεστωτικά μέσα, μήπως και τύχει κάποιο και δε δώσει σημασία ή δεν ειδοποιήσει επίτηδες. Ή είναι πολύ προσεκτικοί όταν πρόκειται για χτυπήματα σε πυκνοκατοικημένες περιοχές. Φροντίζουν να ειδοποιήσουν όση ώρα χρειάζεται πριν, δίνοντας πληροφορίες για την ένταση και τα πιθανά αποτελέσματα της επικείμενης έκρηξης.



Και μην ξεχνάμε βέβαια ότι οι ορφανές βόμβες πάντα στο τέλος αποδεικνυόταν ότι είχανε μπει από παρακρατικούς (Κρυστάλλης, Μιχαλολιάκος κλπ.). Επίσης μια λεπτομέρεια που δεν άφησε η ΕΛΑΣ να γίνει ευρύτερα γνωστή, και αποκαλύφτηκε από σύντροφο δημοσιογράφο: Κοντά στο σημείο της έκρηξης στα Πατήσια βρέθηκαν σωλήνες από σίδερο. Παρόμοιοι σωλήνες είχαν χρησιμοποιηθεί στις επιθέσεις ενάντια:

  • στο αριστερό στέκι Σφεντόνα των Αγωνιστικών Κινήσεων (05/07/2009)
  • στο ελευθεριακό στέκι Buenaventura όπου συνέρχεται η συνέλευση της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης στην οδό Μακρυγιάννη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (24/11/2009)
Και για τις δύο αυτές εκρήξεις δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης. Η τρίτη ορφανή έκρηξη ήταν η προχτεσινή στα Πατήσια.



Να σημειωθέι βέβαια ότι η συνδεσμολογία και των τριών μηχανισμών εκτός του ότι η πυροδότηση γινόταν μέσα σε σιδερένιο σωλήνα, είχε επίσης κοινό ότι θύμιζε γνώσεις που παίρνουν οι στρατόκαβλοι καραβανάδες, σαν τα ανθρωπόμορφα βατράχια ΟΥΚ. Μήπως χρειάζεται επίσης να αναφέρουμε και ποιοι επιδεικνύουν αστείρευτο μίσος προς τους μετανάστες;

Keine Kommentare: