29.03.10

μια αιρετική ματιά σε σχέση με τη χτεσινή έκρηξη

Σχετικά με το θάνατο του 15χρονου χτες: Μαθαίνω ότι το προειδοποιητικό τηλεφώνημα για τη βόμβα στα Πατήσια έγινε χτες το πρωί, ενώ η βόμβα εξερράγη χτες στις 11 το βράδυ. Οι αρχές υποστηρίζουν ότι το τηλεφώνημα αφορούσε τη συγκεκριμένη βόμβα, καταδεικνύοντας όποιον συναρμολόγησε και άφησε χύμα την βόμβα ως δολοφόνο του παιδιού. Αν όντως το τηλεφώνημα προειδοποιούσε για ΑΥΤΗ τη βόμβα, τότε κακώς η αστυνομία δεν έλεγξε την περιοχή ώστε να βρει και να εξουδετερώσει τη βόμβα. Αν ΑΥΤΗ η βόμβα δεν είχε σχέση με το τηλεφώνημα, τότε δύο τα ενδεχόμενα:


  • Αν η βόμβα προέρχεται από κάποια επαναστατική οργάνωση, αυτή θα αναλάβει την ευθύνη, να είμαστε σίγουροι: την ευθύνη όχι μόνο της έκρηξης αλλά και του όποιου λάθους που τη συνόδεψε. Κάθε φορά που στο παρελθόν είχαμε κάποιο λάθος κατά τη διάρκεια επιχείρησης καποιας επαναστατικής οργάνωσης (που είναι όντως "μεμονωμένη περίπτωση" κι όχι όπως στις "μεμονωμένες περιπτώσεις" δολοφονιών πολιτών από μπάτσους), η εκάστωτε επαναστατική οργάνωση πάντα παίρνει την ευθύνη κι απολογείται (π.χ. η 17Ν στην περίπτωση θανάτου του Αξαρλιάν). Αντίθετα από τα ένστολα γουρούνια, καθώς και τα χρυσαύγουλα βεβαίως βεβαίως, που σε πρώτη φάση αρνούνται κάθε ανάμιξη με το συμβάν, και σε δεύτερη φάση, όταν πια έχει αποδειχτεί η ενοχή τους, αποποιούνται κάθε ευθύνης.

  • Αν η βόμβα προέρχεται από κάποια ρατσιστική φασιστική οργάνωση... Γιατί κανείς δεν το σκέφτεται αυτό το ενδεχόμενο; Μια φορά, αν μείνει ορφανό το συμβάν της έκρηξης αυτής, εγώ θα 'μαι σίγουρη για το ποιος βρίσκεται από πίσω. (Π.χ. την επίθεση στην ΥΦΑΝΕΤ πριν ένα μήνα την ανέλαβε μία οργάνωση που ήρθε από το πουθενά, και χάθηκε επίσης προς το πουθενά. Δεν είναι πολύ βολικό το να ενοχοποιηθεί μία οργάνωση στην ίδια πλευρά της κοινωνίας με την ΥΦΑΝΕΤ - που δείχνει κιόλας ότι αυτοί οι τύποι διακατέχονται από βίαια ένστικτα, ενώ τα χρυσαύγουλα έχουν πάρει την εκδίκησή τους για τα εμπόδια που μπαίνουν στις εξορμήσεις τους κατά μεταναστών;)

Keine Kommentare: