02.06.10

ο ναζισμός άγεται από τα παλιά θύματά του

Απέφευγα να εκφέρω άποψη σχετικά με τις θεωρίες συνωμοσίας που υποστήριζαν ότι ολοκαύτωμα των εβραίων ουδέποτε έλαβε χώρα. Δεν ήξερα, και πιστεύω ότι κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος, αν δεν πήρε άμεσα μέρος στα τεκτενόμενα του δεύτερου παγκόσμιου πολέμου. Τα στοιχεία δείχνουν ότι υπήρξε γενοκτονία, αλλά πάλι κρατώ μια πισινή λόγω της πεποίθησής μου ότι η ιστορία γράφεται από τους νικητές.

Ανεξάρτητα του τι συνέβη στην πραγματικότητα, το επί 1948 ιδρυθέν κράτος του Ισραήλ που επινοήθηκε "έτσι" και αποφασίστηκε από αυτούς που φτιάχνουν την ιστορία. Το εγκατέστησαν δε πάνω στο ήδη υπάρχον κράτος της Παλαιστίνης που έκτοτε έχασε τη νομική του υπόσταση, "έτσι". Σχηματική αναπαράσταση με την εποίκηση των παλαιστινιακών εδαφών με το πέρασμα των τελευταίων εξήντα χρόνων εδώ με κείμενο στα γερμανικά. Το κράτος του Ισραήλ εγκαταστάθηκε στα παλαιστινιακά εδάφη βιαίως και με συγκάλυψη από τη διεθνή κοινότητα, ενώ συρρικνώνει την έκταση της παλαιστίνης συνεχώς, αλλά και τον πληθυσμό της με επαναλαμβανόμενες δολοφονίες.

Επωφελήθηκε βέβαια το Ισραήλ από τις "αντιτρομοκρατικές" εκστρατείες, και ιδίως αυτήν που ξεκίνησε από το χτύπημα στους δίδυμους πύργους της Νέας Υόρκης. Και παρουσιάζουν την ύπαρξη της φονταμενταλιστικής Χαμάς ως επίφαση για τις εκτελέσεις παλαιστινίων από τον ισραηλινό στρατό. Και λέω ότι πρόκειται για επίφαση γιατί κάθε νοήμων άνθρωπος καταλαβαίνει ότι τα άτομα μπορούν να φτάσουν στα άκρα όταν δεν έχουν τίποτα να χάσουν. Και κανένα κυρίαρχο κράτος δε θα 'πρεπε να δικαιούται να επιτίθεται σε άμαχο πληθυσμό λόγω τρομοκρατίας. Δυστυχώς βέβαια αυτή η κατάσταση είναι πλέον ο κανόνας κι όχι η εξαίρεση.

Το Ισραήλ έχει προχωρήσει πολύ πέρα από δολοφονίες παλαιστινίων αμάχων. Ο αποκλεισμός των παλαιστινίων από τον υπόλοιπο κόσμο και το εμπάργκο που έχει εγκαθιδρύσει προς την Παλαιστίνη κάνει τη ζωή ακόμα πιο αφόρητη. Δεν είναι μόνο ότι υπάρχουν παλαιστινιακά σπίτια που είναι περιτριγυρισμένα από συρματοπλέγματα, αποτελώντας έτσι μέρος της κατάτμησης της Παλαιστίνης. Ένα μωσαϊκό που αποτελείται από τέτοιου είδους κομμάτια γης συνιστά το παλαιστινιακό κράτος στις μέρες μας.

Το προχτεσινό συμβάν της επέμβασης του ισραηλινού στρατού σε κράτη που έπλεαν σε διεθνή ύδατα ήταν ένα μεγαλειώδες αυτογκόλ για το Ισραήλ. Με την επίθεση στα έξι πλοία (τρία από Τουρκία, δύο από Ελλάδα, ένα από ΗΠΑ), τα οποία έφερναν ανθρωπιστική βοήθεια και 600 άτομα διαφόρων εθνικοτήτων αλληλέγγυων προς τους παλαιστίνιων που μαστίζονται με εμπάργκο σε όλα τα εισαγόμενα είδη, από μολύβια και χαρτιά μέχρι θερμοκοιτίδες και γάζες, το Ισραήλ κατάφερε να δείξει στον υπόλοιπο κόσμο τις σαδιστικές διαθέσεις του, κάτι που για δεκαετίες τώρα οι παλαιστίνιοι και αλληλέγγυη προσπαθούσαν να καταδέιξουν αλλά δεν κατάφεραν.

Σε αναμονή περαιτέρω αντιδράσεων από Τουρκία, της οποίας πολίτες πιθανότατα έχουν δολοφονηθεί κατά τη διάρκεια των ισραηλινών επιθέσων προς στο στολίσκο ανθρωπιστικής βοήθειας, το Ισραήλ δεν έχει ακόμα ανακοινώσει ούτε τον αριθμό ούτε τις εθνικότητες των θυμάτων. Οι υπόλοιποι επιβάτες των έξι πλοίων συλλήφτηκαν ή/και απελάθηκαν με τη βία. Μέχρι στιγμής Τουρκία, Σουηδία, Δανία, Αυστρία, Ισπανία, Νικαράγουα και Εκουαδόρ έχουν αποσύρει τις διπλωματικές τους αποστολές (δηλ. εκλεισαν τις πρεσβείες τους) στο Ισραήλ, δηλώνοντας έτσι την αποστροφή τους προς το συμβάν. Η Ελλάδα το μόνο που έκανε ήταν να διακόψει την κοινή με το Ισραήλ στρατιωτική άσκηση στη Μεσόγειο.

Και η Κύπρος, αφού απαγόρευσε στα πλοία να αράξουν στα λιμάνια της καθοδόν για τη Γάζα, φρόντισε να νομιμοποιήσει και την αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ που έληξε με την επίθεση στα πλοία, σύμφωνα με άρθρο του IMC Athens. Η Κύπρος, η οποία χαρακτηρίζεται ως πολύπαθο νησί λόγω της στρατιωτικής κατοχής του βόρειου μέρους της από την Τουρκία πριν 35 χρόνια, με ένα τρόπο παρόμοιο με αυτόν που επιφέρει η κατάτμηση της Παλαιστίνης. Κι οι Ισραηλινοί θερίζουν την Παλαιστίνη με θάνατο, όπως οι ναζί στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο δολοφονούσαν τους εβραίους, έτσι και η Κύπρος νομιμοποιεί το Ισραήλ παραβλέποντας ότι παρόμοια με αυτά για τα οποία οδύρονται ότι τους έκαναν οι τούρκοι κάνει το Ισραήλ στους παλαιστίνιους. Αλλά βέβαια, δε θέλουν να χάσουν έναν καλό και πλούσιο σύμμαχο όπως το Ισραήλ.

Τώρα όσον αφορά τα καθεστωτικά τερτίπια, ψήφισε το συμβούλιο ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ σχετικά με τη διενέργεια ανεξάρτητης διεθνούς έρευνας σχετικά με τις συνθήκες και τα γεγονότα που έλαβαν χώρα κατά τη σφαγή των ακτιβιστών από τον ισραηλινό στρατό. Τελικά θα γίνει, αλλά από τις 32 χώρες που ψήφιζαν τρεις ψήφισαν ενάντια στη διενέργεια έρευνας (ΗΠΑ, Ολλανδία, Ιταλία) και εννιά απείχαν της ψηφοφορίας (Βέλγιο, Μπουρκίνα Φάσο, Γαλλία, Ουγγαρία, Ιαπωνία, Κορέα, Σλοβακία, Ουκρανία και Ηνωμένο Βασίλειο).

Keine Kommentare: