03.05.12

Πουτάνες και μαστροποί...

Δεν έχω να πω τίποτα καινούριο, τα 'χουν γράψει και παραθέσει άλλοι πολύ καλά (βλ. π.χ. IMC Athens, protagon). Θέλω να πω μόνο ότι νιώθω πραγματικά ντροπή για το πώς εκτέθηκε μία κοπέλα έτσι, με κακία και διάθεση εξευτελισμού. Πώς αφήσαμε να φτάσουμε σ' αυτό το σημείο... Και δύο βασικά δικαιώματα του ανθρώπου καταπατήθηκαν έτσι άγαρμπα, χωρίς κανείς απ' τους εμπλεκόμενους να πτοηθεί, έστω εκ των υστέρων να πει έκανα λάθος.

Κανένας απ' αυτούς που βιάστηκαν να βγάλουν τη φωτογραφία της στη δημοσιότητα ένιωσε έστω συμπάθεια για μία κοπέλα που μόλις έμαθε ότι είναι άρρωστη; Και δεν έχει μόνο την αρρώστια της να αντιμετωπίσει, αλλά και την κατακραυγή της κοινωνίας, που ούτως ή άλλως σίγουρα δεν της φέρθηκε με τον καλύτερο τρόπο: Ήταν μετανάστρια στην ευρωπαϊκή Ελλάδα, (εξ)αναγκασμένη να πουλά το κορμί της για να ζήσει.

Δεν ήθελα να το πάω στο μελό, μπορεί και να μην ήταν έτσι τα πράγματα, μπορεί να γνώριζε για την αρρώστια που κουβαλούσε και να 'θελε με κάποιον τρόπο να εκδικηθεί. Εγώ πάντως δεν την κατηγορώ. Όμως το σεξ έγινε μεταξύ δύο (ή περισσότερων ατόμων), που φέρουν την ίδια ευθύνη στο αποτέλεσμα. Είτε είναι εγκυμοσύνη είτε αφροδίσιο. Στην περίπτωση πληρωμένου σεξ, είναι οι πελάτες που συντηρούν τη βιομηχανία, όπως και σ' ο,τιδήποτε άλλο πληρώνεται για να το αποκτήσεις.

Στο Άμστερνταμ οι εκδιδόμενες γυναίκες υποχρεούνται να είναι ελεύθερες επαγγελματίες, και να κόβουν αποδείξεις. Αυτό αποτρέπει τη μαστροπεία, και τους δίνει την ελευθερία να κάνουν αυτή τη δουλειά για όσο το θέλουν. Συχνά νεαρές γυναίκες εκδίδονται κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, και μετά σταματάνε.

Κακά τα ψέματα: Όλοι πουλιόμαστε. Άλλοι πουλάμε τις ιδέες, άλλοι το μυαλό, άλλοι το σώμα μας. Όλοι, με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο πουτάνες είμαστε. Κι αν δε σταματήσει το χρήμα να κυβερνάει τις ζωές μας στο ρόλο της πατρόνας, έτσι θα μείνουμε. «Εικόνα σου είμαι κοινωνία και σου μοιάζω» (Γαλάτεια Καζαντζάκη)

Να βρει, θέλω, το θάρρος, το χρόνο και το χρήμα που χρειάζεται, ο συνήγορος της κοπέλας, να στείλει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ανθρώπινων δικαιωμάτων τους γιατρούς που την εξέτασαν, το Χρυσοχοΐδη και όλους τους κάφρους τους εκδότες, για καταπάτηση του ιατρικού απορρήτου και προσβολή των προσωπικών δεδομένων της.

Keine Kommentare: